Dodano: 2007-05-15 17:49
| BelShanaar napisał(a): |
| [quote:e6c0b96d13="nomay"]
Szczególnie warto go odwiedzić w Dzień Św. Patryka - wówczas uszy pieści irlandzki folklor i można się napić po okazyjnej cenie :twisted: |
Z tym się w 100% zgadzam, w tym dniu "Tradycja" dla przykladu co roku jest zapchana xD. W Spichrzu można też czasem się zamelinować tylko męczą mnie te D&B[/quote:e6c0b96d13]
Ja w sumie mieszkam przy Spichrzu a tak rzadko bywam, że aż wstyd się przyznać :twisted: W Spichrzu zdarza mi się być, gdy mają tam miejsce jakieś koncerty...no i gdy Wojtasowi z włocławskiego Crash Back'a uda się mnie wyciągnąć. Moim faworytem jest jednak stary dobry ajrisz :twisted: Choć podobno Vintage się rozrósł, ale jeszcze nie miałam okazji naocznie tego sprawdzić.
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Dodano: 2007-05-15 21:36
Jeżeli kiedyś będziecie mieli sposobność zawitać w śląskim mieście Zabrze, proponuję odwiedzić pub "Brama" na ulicy Cieszyńskiej.
Jest fajny klimat, bo pub jest założony w dawnym ceglanym magazynie. Ludzi jest mnóstwo i czasami nie ma miejsca gdzie usiąść
A muzyczka jest różnego rodzaju od metalu/gothic po sam delikatny jazz:)(hip hopu nie słyszałem tam jeszcze.) Wystrój jest niby prosty<normalne stoły i krzesła, ściany przyozdobione jakimiś starymi skrawkami gazet> ale na prawdę daje to dużo uroku. A przy barze wiszą huśtawki na których można ułożyć swój słodki kuperek:D
Dodatkowym plusem jest wręcz przemiła atmosfera<gościu wita się z każdym potencjalnie nieznanym klientem, interesuje się nim, rozmawia itp.> Duży wybór alkoholu. Zadbane kibelki:D, no i kominek który okropnie przydaje się w Zimie. Niestety są i minusy. Nie ma żadnych imprez typu koncerty itp. Ale w Soboty są organizowane potańcówki, przy muzyce wszelkiego rodzaju, więc można rozciągnąć mięśnie:)
Dodano: 2007-05-16 08:12
fajnie wiedzieć.....U nas też jest coś podobnego "Jazz" w Żywcu zapraszam :D
Dodano: 2007-07-10 17:25
A teraz ważna informacja dla osób z kujawsko-pomorskiego (głównie z Włocławka i tych, którzy przez Włocławek przejazdem)...
Z przykrością donoszę o śmierci najlepszego lokalu w mieście... :cry: tak...niestety...z niewiadomych mi przyczyn zamknęli IRISH'a...<beczy>
Uczcijmy pamięć tego miejsca minutą milczenia.....<minuta>
I gdzie j teraz dostanę sok imbirowy do piwa !!!!!!! <beczy>
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Dodano: 2007-07-10 21:24
| nomay napisał(a): |
| A teraz ważna informacja dla osób z kujawsko-pomorskiego (głównie z Włocławka i tych, którzy przez Włocławek przejazdem)...
Z przykrością donoszę o śmierci najlepszego lokalu w mieście... :cry: tak...niestety...z niewiadomych mi przyczyn zamknęli IRISH'a...<beczy> Uczcijmy pamięć tego miejsca minutą milczenia.....<minuta> I gdzie j teraz dostanę sok imbirowy do piwa !!!!!!! <beczy> |
A ja myślałam, że tam tylko remont robią. Widziałam osobiście ekipę remontową w akci i podczas wynoszenia mebli i zabezpieczaniu lokalu :roll:
A sok imbirowy do piwa dostaniesz w Tradycji :) ja przynajmniej zawsze tam korzystam.
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Dodano: 2007-07-11 00:30
Troll Pub w Gdańsku Oliwie (obok SKM)8)
byłem tunajt i było miło 8)
miejsca mało ale generalnie świetna muzyka(także na rzyczenie), mili ludzie i browar w przystępnej cenie 8)
Dodano: 2007-07-11 07:05
| androgyne napisał(a): |
|
A ja myślałam, że tam tylko remont robią. Widziałam osobiście ekipę remontową w akci i podczas wynoszenia mebli i zabezpieczaniu lokalu :roll: |
Karmię się tą nadzieją...choć nie widziałam, żadnej kartki z informacją o remoncie (jaką zwykle w takich przypadkach ludzie w przyklejają na szybie).
| androgyne napisał(a): |
| A sok imbirowy do piwa dostaniesz w Tradycji :) ja przynajmniej zawsze tam korzystam. |
Ehhh..no to chyba ja nie mam szczęścia, ponieważ podczas mojej ostatniej wizyty tam (jaaakieś dwa...raczej trzy tygodnie temu) mięli tylko sok malinowy (o fuuu)
Widocznie trzeba się wbić w odpowiedni okres...
Dodano: 2007-11-18 19:11
Może to nie są knajpy stricte dla klimaciarzy, ale mam małą słabostkę do Nowej Prowincji na Brackiej w Krakowie i Młodej Nowej Polski <też Krk>. Oprócz tego na Małym Rynku dobrze ukryta <wejście przez księgarnię> Albo Tak. Wystrój ciekawy, choć nie sugeruje, że knajpa hardrockowa. Ale często słychać tam metal i inne takie 
Dodano: 2007-12-27 14:40
a ja do Bazyla od czasu do czasu lubie zawitac,mimo wszystko.czasem fajnych ludzi mozna spotkac ,tylko moze sie zdarzyc ze muzyke tam puszcza taką ze ludzie wychodza-byłam swiadkiem czegos takiego :roll: ...i nie mowie tu o Filipinkach ktore ostatnio leciały :lol:
ja tez polecam Pop End na ul.Kopernika,najczesciej tam przesiaduje.fajny klimacik.obecnie juz piwo po 4 zł.fajni ludzie tam przesiaduja szczegolnie jak sie juz ich pozna,a jak nie ma gdzie przenocowac to mozna zagadac do barmana i tez poratuja,jakies grosze to kosztuje 
Dodano: 2007-12-27 15:29
| Ewosz napisał(a): |
| tylko moze sie zdarzyc ze muzyke tam puszcza taką ze ludzie wychodza |
Dodano: 2007-12-27 15:53
Ja akurat mam dobre wspomnienia z imprez u Bazyla.Teraz raczej nie mam czasu się szlajać, ale kiedyś fajnie było na metalowych koncertach poszaleć. Albo pobujać się w innych klimatach :-)Teraz tylko włączam radyjko (digital gunfire)i to jest moja impreza :-)Starość nie radość mrr
Dodano: 2007-12-27 21:36
U nas kiedyś jeszcze rok temu było fajne miejsce, spotykał sie tam cały metalowo rockowy klimat...co sobota odbywały się rockoteki do 4 rano...a teraz będzie tam sala teatralna
ja chce naszą starą brame!!!
Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.
Dodano: 2007-12-27 21:49
najwyraźniej słąbo na Was zarabiali 8) trzebabyło mniej chlać w parq
Dodano: 2007-12-27 22:49
tu nie chodzi o picie w parku, poprostu wójt dostał dotacje z unii europejskiej na renowacje budynków zabytkowych...a że stara brama lubelska to zabytek więc papa clubie
Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.
Dodano: 2007-12-28 06:59
Mieliśmy RBC, zrobiony w jakiejś mega starej łaźni, dośc industrialnie wyglądał, nowy właściciel go przerobił i pododawał pełno wielkich zdjęc kolesi, którzy wyglądaja jak geje z Manowara
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Dodano: 2007-12-28 08:50
u mnie była ale do lipca.. i właściciel sprzedał.. teraz tam jest muzeum jakieś.. blee... i gdzie ludzie będą się schodzić?
"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".
Dodano: 2007-12-28 13:20
U mnie za bardzo nie ma gdzie się schodzić .Aczkolwiek w niektórych knajpach obecność niektórych ludzi mnie irytuje :D
Tradycja jest jeszcze jedynym miejscem do ktorym z przyjemnoscia idę - hm... jak na zlosc kiedy ja mam teraz czas nie ma kto ze mna na piwo isc
Schuld und Sühne
Dodano: 2011-03-13 17:43
Co prawda Monarchi nie znam,ale polecam Bydgoskiego Merlina.Fajna obsluga,super muzyka i co najwazniejsze sala dla palacych,jednakze trzeba rezerwowac stoliki na piatek i sobote wieczor gdyz tyle luda sie potrafi zwalic ...
W zasadzie chyba miejsce spotkan wszystkich bydgoskich metali.
Ceny pifffffffffffffa,no coz...,moglo by byc troche tansze :)
Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni
Dodano: 2011-04-04 22:41
Polecam wszystkim legendarny Wrocławski lokal - OdZmierzchu Do Świtu w którym non stop jest grana muzyka rockowa/metalowa z lat 70 - 90. W każdy czwartek odbywają się w nim bluesowe koncerty, a weekendy rockoteki do upadłego. Serdecznie zapraszam :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2011-04-04 23:24
| KostucH napisał(a): |
| Polecam wszystkim legendarny Wrocławski lokal - OdZmierzchu Do Świtu w którym non stop jest grana muzyka rockowa/metalowa z lat 70 - 90. W każdy czwartek odbywają się w nim bluesowe koncerty, a weekendy rockoteki do upadłego. Serdecznie zapraszam :) |
Szkoda, że w Soli nie ma co sobotę rockoteki jak w Zmierzchu. Niestety , będąc w Wrocławiu, nie miałam okazji tam zajrzeć.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-04-04 23:35
W Zmierzchu to ja się pojawiam raz na ruski rok. Po 5 latach mam już go trochę dość. Co nie zmienia faktu, że fajnie jest do niego zajrzeć raz na jakiś czas :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2011-04-05 23:25
Polecam wszystkim którzy wybiorą się do zacnego Bolkowa na Castel Party lub z innej okazji odwiedzić pub Sorrento...to dopiero klimatyczne miejsce z burzliwą historiom
Patrz prosto w oczy i czytaj z nich jak z otwartej księgi ...
Dodano: 2011-09-07 12:00
Pub AK w kłodzku, a także duzo czeskich knajpek
Dodano: 2011-10-08 20:14 Zmieniono: 2012-04-18 17:20
To jedyny Pub w Kłodzku w którym można posłuchać dobrej muzyki czy to na żywo czy z płyt
* * *
Wybieram się do Warszawy na koncert ale zabawię tam kilka dni więc miło by było gdyby mi ktoś polecił jakąś klimatyczną knajpkę właśnie w stolicy:)
Ocean czasu – chcemy czy nie – zawsze zwraca nam to, co w nim kiedyś pogrzebaliśmy.