Klimatyczne knajpy.... Strona: 7

Dodano: 2007-05-15 14:47

1.Jama
2.Rock metal club
krosno okolice Krakowa...

Dodano: 2007-05-15 17:49

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

BelShanaar napisał(a):
[quote:e6c0b96d13="nomay"]
Szczególnie warto go odwiedzić w Dzień Św. Patryka - wówczas uszy pieści irlandzki folklor i można się napić po okazyjnej cenie :twisted:

Z tym się w 100% zgadzam, w tym dniu "Tradycja" dla przykladu co roku jest zapchana xD. W Spichrzu można też czasem się zamelinować tylko męczą mnie te D&B[/quote:e6c0b96d13]

Ja w sumie mieszkam przy Spichrzu a tak rzadko bywam, że aż wstyd się przyznać :twisted: W Spichrzu zdarza mi się być, gdy mają tam miejsce jakieś koncerty...no i gdy Wojtasowi z włocławskiego Crash Back'a uda się mnie wyciągnąć. Moim faworytem jest jednak stary dobry ajrisz :twisted: Choć podobno Vintage się rozrósł, ale jeszcze nie miałam okazji naocznie tego sprawdzić.

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2007-05-15 21:36

Jeżeli kiedyś będziecie mieli sposobność zawitać w śląskim mieście Zabrze, proponuję odwiedzić pub "Brama" na ulicy Cieszyńskiej.
Jest fajny klimat, bo pub jest założony w dawnym ceglanym magazynie. Ludzi jest mnóstwo i czasami nie ma miejsca gdzie usiąść
A muzyczka jest różnego rodzaju od metalu/gothic po sam delikatny jazz:)(hip hopu nie słyszałem tam jeszcze.) Wystrój jest niby prosty<normalne stoły i krzesła, ściany przyozdobione jakimiś starymi skrawkami gazet> ale na prawdę daje to dużo uroku. A przy barze wiszą huśtawki na których można ułożyć swój słodki kuperek:D
Dodatkowym plusem jest wręcz przemiła atmosfera<gościu wita się z każdym potencjalnie nieznanym klientem, interesuje się nim, rozmawia itp.> Duży wybór alkoholu. Zadbane kibelki:D, no i kominek który okropnie przydaje się w Zimie. Niestety są i minusy. Nie ma żadnych imprez typu koncerty itp. Ale w Soboty są organizowane potańcówki, przy muzyce wszelkiego rodzaju, więc można rozciągnąć mięśnie:)

Dodano: 2007-05-16 08:12

fajnie wiedzieć.....U nas też jest coś podobnego "Jazz" w Żywcu zapraszam :D

Dodano: 2007-07-10 17:25

nomay (Bicz)
nomay

A teraz ważna informacja dla osób z kujawsko-pomorskiego (głównie z Włocławka i tych, którzy przez Włocławek przejazdem)...
Z przykrością donoszę o śmierci najlepszego lokalu w mieście... :cry: tak...niestety...z niewiadomych mi przyczyn zamknęli IRISH'a...<beczy>
Uczcijmy pamięć tego miejsca minutą milczenia.....<minuta>
I gdzie j teraz dostanę sok imbirowy do piwa !!!!!!! <beczy>

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2007-07-10 21:24

nomay napisał(a):
A teraz ważna informacja dla osób z kujawsko-pomorskiego (głównie z Włocławka i tych, którzy przez Włocławek przejazdem)...
Z przykrością donoszę o śmierci najlepszego lokalu w mieście... :cry: tak...niestety...z niewiadomych mi przyczyn zamknęli IRISH'a...<beczy>
Uczcijmy pamięć tego miejsca minutą milczenia.....<minuta>
I gdzie j teraz dostanę sok imbirowy do piwa !!!!!!! <beczy>

A ja myślałam, że tam tylko remont robią. Widziałam osobiście ekipę remontową w akci i podczas wynoszenia mebli i zabezpieczaniu lokalu :roll:

A sok imbirowy do piwa dostaniesz w Tradycji :) ja przynajmniej zawsze tam korzystam.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Dodano: 2007-07-11 00:30

Troll Pub w Gdańsku Oliwie (obok SKM)8)
byłem tunajt i było miło 8)
miejsca mało ale generalnie świetna muzyka(także na rzyczenie), mili ludzie i browar w przystępnej cenie 8)

Dodano: 2007-07-11 07:05

nomay (Bicz)
nomay

androgyne napisał(a):

A ja myślałam, że tam tylko remont robią. Widziałam osobiście ekipę remontową w akci i podczas wynoszenia mebli i zabezpieczaniu lokalu :roll:

Karmię się tą nadzieją...choć nie widziałam, żadnej kartki z informacją o remoncie (jaką zwykle w takich przypadkach ludzie w przyklejają na szybie).

androgyne napisał(a):
A sok imbirowy do piwa dostaniesz w Tradycji :) ja przynajmniej zawsze tam korzystam.

Ehhh..no to chyba ja nie mam szczęścia, ponieważ podczas mojej ostatniej wizyty tam (jaaakieś dwa...raczej trzy tygodnie temu) mięli tylko sok malinowy (o fuuu) Widocznie trzeba się wbić w odpowiedni okres...

Dodano: 2007-11-18 19:11

Może to nie są knajpy stricte dla klimaciarzy, ale mam małą słabostkę do Nowej Prowincji na Brackiej w Krakowie i Młodej Nowej Polski <też Krk>. Oprócz tego na Małym Rynku dobrze ukryta <wejście przez księgarnię> Albo Tak. Wystrój ciekawy, choć nie sugeruje, że knajpa hardrockowa. Ale często słychać tam metal i inne takie

Dodano: 2007-12-27 14:40

a ja do Bazyla od czasu do czasu lubie zawitac,mimo wszystko.czasem fajnych ludzi mozna spotkac ,tylko moze sie zdarzyc ze muzyke tam puszcza taką ze ludzie wychodza-byłam swiadkiem czegos takiego :roll: ...i nie mowie tu o Filipinkach ktore ostatnio leciały :lol:
ja tez polecam Pop End na ul.Kopernika,najczesciej tam przesiaduje.fajny klimacik.obecnie juz piwo po 4 zł.fajni ludzie tam przesiaduja szczegolnie jak sie juz ich pozna,a jak nie ma gdzie przenocowac to mozna zagadac do barmana i tez poratuja,jakies grosze to kosztuje

Dodano: 2007-12-27 15:29

Ewosz napisał(a):
tylko moze sie zdarzyc ze muzyke tam puszcza taką ze ludzie wychodza
no Bazyl ma to do siebie, że ma w dupie opinie gości 8)

Dodano: 2007-12-27 15:53

Ja akurat mam dobre wspomnienia z imprez u Bazyla.Teraz raczej nie mam czasu się szlajać, ale kiedyś fajnie było na metalowych koncertach poszaleć. Albo pobujać się w innych klimatach :-)Teraz tylko włączam radyjko (digital gunfire)i to jest moja impreza :-)Starość nie radość mrr

Dodano: 2007-12-27 21:36

U nas kiedyś jeszcze rok temu było fajne miejsce, spotykał sie tam cały metalowo rockowy klimat...co sobota odbywały się rockoteki do 4 rano...a teraz będzie tam sala teatralna ja chce naszą starą brame!!!

Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.

Dodano: 2007-12-27 21:49

najwyraźniej słąbo na Was zarabiali 8) trzebabyło mniej chlać w parq

Dodano: 2007-12-27 22:49

tu nie chodzi o picie w parku, poprostu wójt dostał dotacje z unii europejskiej na renowacje budynków zabytkowych...a że stara brama lubelska to zabytek więc papa clubie

Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.

Dodano: 2007-12-28 06:59

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Mieliśmy RBC, zrobiony w jakiejś mega starej łaźni, dośc industrialnie wyglądał, nowy właściciel go przerobił i pododawał pełno wielkich zdjęc kolesi, którzy wyglądaja jak geje z Manowara

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2007-12-28 08:50

u mnie była ale do lipca.. i właściciel sprzedał.. teraz tam jest muzeum jakieś.. blee... i gdzie ludzie będą się schodzić?

"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".

Dodano: 2007-12-28 13:20

U mnie za bardzo nie ma gdzie się schodzić .Aczkolwiek w niektórych knajpach obecność niektórych ludzi mnie irytuje :D

Tradycja jest jeszcze jedynym miejscem do ktorym z przyjemnoscia idę - hm... jak na zlosc kiedy ja mam teraz czas nie ma kto ze mna na piwo isc

Schuld und Sühne

Dodano: 2011-03-13 17:43

Co prawda Monarchi nie znam,ale polecam Bydgoskiego Merlina.Fajna obsluga,super muzyka i co najwazniejsze sala dla palacych,jednakze trzeba rezerwowac stoliki na piatek i sobote wieczor gdyz tyle luda sie potrafi zwalic ...
W zasadzie chyba miejsce spotkan wszystkich bydgoskich metali.
Ceny pifffffffffffffa,no coz...,moglo by byc troche tansze :)

Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni

Dodano: 2011-04-04 22:41

Polecam wszystkim legendarny Wrocławski lokal - OdZmierzchu Do Świtu w którym non stop jest grana muzyka rockowa/metalowa z lat 70 - 90. W każdy czwartek odbywają się w nim bluesowe koncerty, a weekendy rockoteki do upadłego. Serdecznie zapraszam :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-04-04 23:24

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

KostucH napisał(a):
Polecam wszystkim legendarny Wrocławski lokal - OdZmierzchu Do Świtu w którym non stop jest grana muzyka rockowa/metalowa z lat 70 - 90. W każdy czwartek odbywają się w nim bluesowe koncerty, a weekendy rockoteki do upadłego. Serdecznie zapraszam :)

Szkoda, że w Soli nie ma co sobotę rockoteki jak w Zmierzchu. Niestety , będąc w Wrocławiu, nie miałam okazji tam zajrzeć.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-04-04 23:35

W Zmierzchu to ja się pojawiam raz na ruski rok. Po 5 latach mam już go trochę dość. Co nie zmienia faktu, że fajnie jest do niego zajrzeć raz na jakiś czas :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-04-05 23:25

Polecam wszystkim którzy wybiorą się do zacnego Bolkowa na Castel Party lub z innej okazji odwiedzić pub Sorrento...to dopiero klimatyczne miejsce z burzliwą historiom

Patrz prosto w oczy i czytaj z nich jak z otwartej księgi ...

Dodano: 2011-09-07 12:00

Pub AK w kłodzku, a także duzo czeskich knajpek

Dodano: 2011-10-08 20:14 Zmieniono: 2012-04-18 17:20

To jedyny Pub w Kłodzku w którym można posłuchać dobrej muzyki czy to na żywo czy z płyt

* * *

Wybieram się do Warszawy na koncert ale zabawię tam kilka dni więc miło by było gdyby mi ktoś polecił jakąś klimatyczną knajpkę właśnie w stolicy:)

Ocean czasu – chcemy czy nie – zawsze zwraca nam to, co w nim kiedyś pogrzebaliśmy.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło